Pravno obvestilo - Kovinoobdelava d.o.o.

PRAVNO OBVESTILO

Objavljena vsebina na spletnem portalu, je last nosilca spletne strani in jo je brez pisnega dovoljenja prepovedano prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Vse pravice so pridržane nosilcu spletne strani.

Podjetje si pridržuje pravico do sprememb vsebin brez predhodnega opozorila. Vodstvo podjetja garantira in se bo trudilo, da zagotovi pristne vsebine na teh spletnih straneh. Podjetje ne prevzema nobene odgovornosti za posledice njihove uporabe. Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. Podjetje ne odgovarja za morebitno povzročeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na tej spletni strani ali za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti objavljenih vsebini.

Na spletni strani so morebiti povezave na spletne strani drugih podjetij. Nad temi vsebinami podjetje  nima nadzora in ne prevzema nobene odgovornosti.

SPLETNI PIŠKOTKI

Izjava o uporabi piškotkov

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. To se zgodi na večini večjih spletišč.

Kaj so piškotki?

Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki jo spletišče ob vašem obisku shrani na vašem računalniku ali mobilni napravi. Spletišču omogoča, da si za določeno časovno obdobje zapomni vaša dejanja in prednostne nastavitve pri pošiljanju e-pošte preko kontaknega obrazca  (kot so ime, priimek, telefonsko številko, e-naslov ), zato jih pri obisku spletišča ali brskanju po straneh ni potrebno vedno znova vpisovati.

Piškotke razlikujemo glede na naslednje značilnosti

 • Začasni (in sejni) ali trajni piškotki.
 • Lastni piškotki ali piškotki tretjih oseb.

Sejni piškotek je piškotek, ki se samodejno izbriše, ko brskalnik zaprete, medtem ko trajni piškotek ostane shranjen v brskalniku, dokler ne mine določeno obdobje (kar je lahko nekaj minut, dni ali več let). Lastne piškotke postavi spletno mesto, ki ste ga obiskali, piškotke tretjih oseb pa postavi zunanja partnerska spletna storitev, ki je v spletno mesto vključena zaradi želene funkcionalnosti.

Zakaj naša spletna stran uporablja piškotke?

Piškotki so pomembno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogi za uporabo piškotkov izhajajo iz njihovih lastnosti, ena izmed njih je shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani), piškotki pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev, pomagajo pri zbiranju statistike, saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. S pomočjo piškotkov lahko upravljavec spletne strani oceni učinkovitost zasnove svoje spletne strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo tretji uporabnikom na njegovi spletni strani.

Kako uporabljamo piškotke

Na spletnih straneh podjetja uporabljamo piškotke za:

 • Zagotavljanje delovanja nekaterih funkcionalnosti spletne strani

Z uporabo spletne strani se strinjate, da so piškotki nameščeni na vaš računalnik. V nasprotnem primeru stran zapustite in piškotke odstranite iz vašega računalnika.

Druge povezave

Na spletnem mestu lahko najdete povezave do drugih spletišč, ki niso pod našim upravljanjem. Za spoštovanje zasebnosti oziroma za vsebino teh spletišč ne odgovarjamo.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Vsi vaši osebni podatki, ki nam jih poste posredovali ob posredovanju kontaknega obrazca, bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) Zavedamo se, da so osebni podatki naših uporabnikov eno izmed ključnih področij, zato mu posvečamo izredno skrb in pozornost in se zavedamo občutljivosti narave tega področja.

Katere osebne podatke zbiramo?

 • Podatke, potrebne za sklenitev pogodbe (npr. ime in priimek) in podate za komunikacijo (npr. naslov, e-mail, telefon)
 • Informacije glede izbranih (željenih) načinov komunikacije z nami
 • Podatke o komunikaciji z nami, vključno s tržnim komuniciranjem
 • Podatke o financiranju, plačilih ipd.
 • Podatke, pomembni za zavarovanje (npr. uveljavljanje garancijskih in jamčevalnih zahtevkov).

V nobenem primeru ne zbiramo posebnih vrst osebnih podatkov ali osebnih podatkov, ki bi posegali v vašo lokacijsko zasebnost.

Kakšne so pravne podlage za obdelovanje vaših osebnih podatkov?

V skladu z veljavno zakonodajo s področja varovanja osebnih podatkov lahko vaše osebne podatke obdelujemo:

 • če ste nam dali soglasje (ki ga lahko kadarkoli prekličete)
 • če je potrebno, da lahko sklenemo in/ali izpolnimo pogodbo z vami
 • če je obdelava potrebna zaradi zakonitih interesov, za katere si prizadevamo
 • če to od nas zahteva zakonodaja.

Za katere namene zbiramo vaše osebne podatke?

Osebne podatke zbiramo le za določene, izrecne in zakonite namene in jih ne bomo obdelovali na noben način, ki ni združljiv s temi nameni. Takšen namen je lahko odgovor na povpraševanje, izvajanje naročila, ki ste nam ga dali, izboljšanje vašega obiska na eni od naših spletnih strani ali portalov, izboljšanje naših izdelkov in storitev na splošno, ponudba storitev ali aplikacij itd. Podatke zbiramo izključno za lastne potrebe in jih ne bomo posredovali tretjim osebam.

Koliko časa hranimo vaše osebne podatke?

Osebne podatke bomo obdelovali skladno z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov. Hranili jih bomo samo toliko časa, kolikor je to potrebno v skladu s pravno podlago in za namene, za katere jih obdelujemo. Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše osebne privolitve, hranimo do vašega preklica.

Po preteku obdobja hrambe bomo osebne podatke učinkovito in trajno izbrisali. Na vašo zahtevo, ki jo lahko posredujete na naš e-naslov.  lahko vaše osebne podatke anomiziramo, tako da jih ni več mogoče povezati z vami.

Kakšne so vaše možnosti in pravice v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki?

Če imate vprašanja v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov, nas lahko kadarkoli kontaktirate. Ali nas pokličete na tel. številko. Na istem naslovu lahko pridobite tudi informacijo o zbranih podatkih, predlagate izbris, popravek, anonimizacijo ali omejitev obdelave v skladu z Uredbo (EU) 2016/679. Pod določenimi pogoji imate pravico prejeti izpis osebnih podatkov, ki ste nam jih posredovali v elektronski obliki.

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevamo dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrnemo le v primeru, da dokažemo, da vas ne moremo zanesljivo identificirati.

Kje hranimo vaše podatke

Upravljalec podatkov je nosilec spletne strani. e-poštni naslov objavljen na spletni strani. Za kar najboljše zavarovanje osebnih podatkov nam pri tehnični izvedbi lahko pomagajo tudi druge organizacije.

Varstvo otrok

Oglasna sporočila bodo jasno razvidna (upoštevajoč starost) in jasno ločena od iger in tekmovanj. Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti.

Ponudnik ne sme sprejemati naročila od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi zato imel izrecnega dovoljenja njegovih staršev ali skrbnikov.

Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njihovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki.

Ponudnik ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.

Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih  zbiramo in obdelujemo, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov.

Soglasje o varovanju osebnih podatkov

Zaradi uredbe varovanja osebni podatkov GDPR  od vas potrebujemo soglasje, da boste lahko tudi v prihodnje prejemali naša e-obvestila ( ponudbe, novosti, promocije, e-račune…)

Vaše osebne podatke, lahko kadarkoli spremenite, od nas zahtevate izbris osebnih podatkov v celoti tako, da nam ponovno pošljete obrazec soglasja na e-naslov, ki ga najdete na spletni strani kontakt.

Tukaj si prenese obrazec za soglasje o varovanju osebnih podatkov GDPR

Zagotavljamo vam, da so vaši osebni podatki skrbno varovani, podatke nikoli ne bomo posredovali tretji osebi. Z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali odgovorno in spoštljivo.